Fredag morgen gjennomførte vi Boitanos første frokostseminar! Arrangementet var den første utgaven av Shifters Mini The Shift konsept, som fører fram til høstens årlige start-up happening, The Shift. De oppmøtte fikk først høre Kristine Angeltvedt fortelle om reisen til hennes start-up så langt, rekrutteringsplattformen Nixa.

Nixa har sin opprinnelse i rekrutteringsselskapet First Engineers, i seg selv en suksesshistorie. Men hvorfor skulle First Engineers etablere et nytt rekrutteringskonsept som til dels konkurrerer med eget selskap? First Engineers så at plattformen kunne løftes ut fra byrået for å rendyrke fokus på automatisering. Mens First Engineers tilbyr kunden en full rekrutteringsprosess, skal Nixa kun dekke prekvalifisering, og ha kandidater klare til kunden innen to uker. I tillegg, mens First Engineers har sitt marked i Norden, skal Nixa kunne gå globalt.

Kristine tok ansvaret for Nixa. I en innledende fase ble det bygget en første løsning med for teknisk fokus. Den måtte forkastes. Deretter solgte Kristina luft, som hun selv sier, på den måten at Nixa holdt det innsalget lovet kun ved at alt ble gjort manuelt med ferdigprodukter. Så, i runde tre nå i vinter, fikk hun produktutviklet på ordentlig sammen med oss i Boitano etter at hun vant The Pitch-konkurransen på fjorårets The Shift-konferanse. Mer om det her.

Nest punkt på programmet var en «fireside chat» om reorganisering, samarbeid med start-ups og teknisk gjeld, med Christoffer Hærnes fra Sbanken, fasilitert av  Lucas Weldeghebriel. Et ivrig publikum stilte presise spørsmål. Christoffer tidligere ansvarsområde, digitalisering, er nå blitt hele poenget med bank og dermed overtatt av ledelsen. Alle utviklere er distribuert ut i autonome team innenfor bankens ulike forretningsområder (etter den berømmelige Spotifymodellen). Dermed har Christoffer i kraft av sin rolle som teknisk leder, nå ansvaret for å skape og vedlikeholde en IT-kultur. Med dette som bakteppe, avslutter vi med et treffende sitat fra Chritoffer: «Dagens innovasjon er morgendagens hygienefaktor…»

Vi er godt fornøyd med en smaks- og lærerik frokost, og gleder oss allerede til neste anledning.