I november flyttet Boitano fra Munkedamsveien til ærverdige Wessels Plass, med Stortinget som nærmeste nabo. Adressen vår er nå Tollbugata 35, inngang fra Nedre Vollgate vegg i vegg med Frimurerlosjen, sjette etasje.

Wessels plass er helt i sluttfasen av en nødvendig oppgradering i forbindelse med Stortingsgarasjen og resultatet er strålende. Arbeidet er nå så godt som ferdig, og de klassiske bygningene rundt trer frem. Her er monumental europeisk historisk arkitektur på alle kanter. Frimurerlosjens bombastiske hovedkontor er klassisistisk nybarokk, vis-a-vis finner du Athenæum i nygotisk og nyromansk stil, og ved siden av denne igjen, min personlige favoritt grunnet veggmaleriene: Skreddergården.

Og så har vi selvfølgelig Stortingsbygningen. Uansett, det vi i Boitano gleder oss aller mest over, er at Halvorsens Conditori som holder til i Schiøll-gården nå har gjenåpnet. En Napoleonskake i disse omgivelsene blir en wienervals av kalorier og eurosentrisme.

Vi har deltatt i hele designprosessen på disse nye lokalene, fra nedskrellet råloft til fikse detaljer. Vi har utformet arbeidsplassen vi nå bruker hver dag, og det har gitt oss skikkelig eierskap til lokalene. Fokus har vært på soner og fleksibilitet, layouten på sjette etasje er enkel: vi har designet for stabilitet og diskresjon til høyre, etter inngangen. Der foregår salg, personal og administrasjon. Fargevalget her er nyanser av grønn mot oliven, hvit og naturtre. Materialvalget er melert tekstil, glass og lys eik. Noen fargekick i form av lysende B, stort grafisk trykk og bilder i eikerammer setter tonen. Mer om kunsten på veggene i egen sak.

Til venstre etter inngangen, har vi prosjektrommet som huser vårt in-house produksjonsteam og vår inkubator. Her har målet vært fleksibilitet, både for å kunne bruke rommet som arena for fagkvelder og frokostseminaret, og til å definere teamsoner på måter som teamdeltakerne foretrekker i hverdagen. Til daglig vil prosjektrommet huse fra 4-10 personer, men på fagkvelder vil vi gjerne ha 25-35 personer og på nyttårsfestene skal over 50 sitte til middag. Innerst har vi et par møterom, hvorav det ene også er et enkelt kjøkken og bibliotek på gang. I prosjektrommet skal vi ha positiv omskiftelighet i omgivelsene. Det er valgt brukte møbler, for det meste enkle gråtoner men med noe mer fargesprakende innslag, inkludert kunst vi flytter rundt og bytter ut.  

Kom gjerne innom for en titt og en take-out napoleonskake! Dessuten er det kort vei til samfunnets beslutningstakere, enten du tror de er å finne på Stortinget eller i Frimurerlosjen. ;-)